FAQ - Tele-Signal
Tele-Signal Electronics
Tele-Signal Electronics

Veelgestelde vragen


Wat is IPTV?

Internet Protocol TeleVision (IPTV) is een verzamelnaam voor diensten en toepassingen die tv-kijken over het internetprotocol mogelijk maken. Hier wordt een breed scala aan verschillende technieken voor gebruikt, zoals (de)compressie algoritmes voor beeld en geluid, multicast routering en P2P-protocollen. IPTV staat los van video-on-demand en interactieve televisie.

IPTV kan relatief veel netwerkverkeer opleveren, dus een snelle verbinding is wenselijk. Een tv-beeld van goede kwaliteit vereist namelijk minstens 4Mbps aan bandbreedte. De kwaliteit is sterk afhankelijk van de compressie. Meestal wordt MPEG-2 of MPEG-4 als codering gebruikt. MPEG4 gebruikt ruwweg de helft van de bandbreedte die voor MPEG2 nodig is. Kabel-tv-maatschappijen gebruiken voor digitale tv vrijwel allemaal MPEG2 als coderingsmethode met snelheden van 6 tot 8 Mbps voor "gewone" tv-kanalen en snelheden van 15 tot 25 Mbps voor HD-TV.

Wat is DVB?

Digital Video Broadcasting of DVB is een internationaal aanvaarde open standaard voor digitale televisie. De standaard kan ook worden gebruikt voor digitale radio.

Het traditionele analoge tv-systeem is ongeveer vijftig jaar oud. Er zijn gedurende deze periode verschillende verbeteringen en vernieuwingen aan het systeem geweest zoals kleurentelevisie en teletekst. Via het analoge net zijn er geen ontwikkelingen meer mogelijk. Vandaar dat er de laatste jaren vooral op digitaal gebied ontwikkeld wordt.

Dit betekende dat er een compleet ander tv-systeem moest komen. Vanaf de uitgang van de tv-studio tot en met bij de kijker thuis moet de apparatuur worden vernieuwd. In Europa is hiervoor het Digital Video Broadcasting (DVB) systeem ontwikkeld. Afhankelijk van de toepassing bestaan er verschillende versies.

Om de signalen via de televisie (of computer) te kunnen weergeven, dienen deze eerst te worden gedecodeerd. Daarvoor dient een decoder. Het kan een aparte settopbox zijn die wordt geplaatst tussen de kabelaansluiting en het ontvangsttoestel. Bij een analoog toestel wordt de decoder via een scartkabel of via een S-videokabel aangesloten; bij een HD of HD ready-tv kan dit via een HDMI-kabel.

De decoder kan ook in de televisie zijn ingebouwd. Hedendaagse televisies worden vaak verkocht met een SD DVB-T ontvanger en ci-card interface voor de decryptie. De wat duurdere modellen ook met DVB-S, DVB-S2 en DVB-C. Tevens zijn er modellen met een DVB tuner met HD 1080i resolutie. De decoder dient echter geschikt te zijn voor het coderings-systeem waarmee de televisiesignalen worden uitgezonden. Wanneer de decoder niet voor het juiste systeem geschikt is, of wanneer de distributeur overgaat op een ander coderings-systeem, is de decoder in dit geval waardeloos.

Wat is Digital Signage?

Digital signage is a form of electronic display that shows television programming, menus, information, advertising and other messages. Digital signs (such as LCD, LED, plasma displays, or projected images) can be found in public and private environments, such as retail stores, hotels, restaurants and corporate buildings.

Digital signage Displays are most usually controlled by personal computers or servers by way of proprietary software programs, avoiding any large capital outlays for the controller equipment.

Advertising using digital signage is a form of out-of-home advertising in which video content, advertisements and messages are displayed on digital signs with a common goal of delivering targeted messages to specific locations at specific times. This is often called "digital out of home" or abbreviated as DOOH.

The market sees digital signage as more beneficial compared to static signage because content that updates frequently can be digitally updated, saving the cost of printing. Digital signage also has the ability to be interactive with imbedded touch screens, movement detection and image capture devices.

Wat is bandbreedte?

Er bestaan 2 vormen van bandbreedte. De analoge en de digitale vorm. Bandbreedte is de mogelijkheid om een bepaalde hoeveelheid data te versturen. De bandbreedte van een verbinding wordt door een aantal factoren bepaald.

Wat is digitale televisie?

Hier worden de signalen doorgegeven in digits. een reeks 1'en en 0'en op een rij. Het staat tegenover analoge TV die momenteel alleen nog beschikbaar is via het kabelaanbod.

Waarom zwarte balken op mijn scherm?

Dit heeft te zien met het beeldformaat van de TV-uitzendingen. Via de zoom toets op de meest recente TV-toestellen is het mogelijk deze balken zich zelf door te TV te laten invullen. Hou er dan wel rekening mee dat de beelden kunnen op de randen lichtelijk vervormd zijn.

 

De voordelen van digitale TV?

De belangrijkste voordelen van digitale televisie zijn o.a. ruimte voor MEER zenders, een hogere beeld-en geluidskwaliteit. Ook toepassingen zoals een elektronische programmagids. Check steeds of uw netwerk wel voldoet om de digitale kwaliteit te ontvangen.

Waarvoor staat de afkorting TSE?

Tele-Signal Electronics

Een HD ready TV?

Dat is een toestel met minimaal 720 beeldlijnen weergeeft. Het toestel is ook voorzien van een digitale ingang. 

De afkorting HDTV?

High-definition television. Deze hogedefinitietelevisie wordt als geavanceerder gezien dan de analoge systemen.

Voordeel van HDTV?

Op de grote TV-toestellen zoals vandaag reeds in vele entiteiten voorzien, is het duidelijk te zien dat het beeld veel scherper is. Dit gezien HDTV een groter aantal beeldlijnen heeft.

Kan ik elektriciteit besparen?

Door de energiecalculator te gebruiken kunnnen wij uw besparing bij de aankoop van nieuwe TV's berekenen.

Vele installaties kunnen nog veel energiezuiniger worden dankzij de juiste keuze en begeleiding.

Kan ik TV's huren?

Ja, het is mogelijk TV's te huren in verschillende prijsklassen. Voor een minimaal bedrag per maand heb je maximale keuzemogelijkheden.